Tänä päivänä homokeskustelu on todella ajankohtainen aihe. Homopareille vaaditaan ties minkälaisia oikeuksia. Avioliiton solmiminen Evankelis-Lutherilaisessa kirkossa, adoptio-oikeus. Jälkimmäiseen mulla ei ole mitään sanottavaa. Jos homopari tahtoo antaa lapselle kasvatuksen homoilta, se on heidän välisensä asia.
Ihan samaa en voi sanoa ensimmäisestä vaatimuksesta, sillä siinä on mukana kolmaskin osapuoli; kirkko. Miksei Ev-Lut:lta kysytä mitään ennen kuin heitä vaaditaan muuttamaan arvomaailmaansa tasapuolisuuden tähden? Raamatussa, Kristillisen kirkon perustassa tehdään varsin selväksi, että avioliitto on miehen ja naisen välinen asia. Miksi kristittyjen pitäisi toimia arvojaan vastaan, koska homot vaativat sitä? Tietysti äärikristityt koittavat käännyttää homoja omaan uskontoonsa sopiviksi ihmisiksi. Pitääkö homojen välittää heistä? Jos he ovat ylpeitä siitä, mitä ovat, miksi he antavat roskankaan vertaa huomiota niille, jotka koittavat tehdä heistä jotain muuta?
Päivittäin huomataan, kuinka kristityt koittavat muuttaa homojen arvomaailmaa omansa mukaiseksi, mutta eivätkös homot kiihkoilullaan tee samaa? Koittavat muuttaa kristittyjen moraalia ja arvoja itselleen sopiviksi. Jos tämän perusteella kristityt luokitellaan homofoobikoiksi, eikö homot/homojen oikeuksien puolustajat ole sitten kristittyfoobikoita? Miksen ole ikinä kuullut tällaista termiä? Johtunee siitä, että uskova kristitty sekoittuu erittäin helposti tapauskovaisten muodostamaan massaan. Hän ei useinmiten kaduilla kulkiessaan pukeudu mitenkään poikkeavasti, mitä ainakin jotkut homoseksuaalit tekevät. Uskovainen, homojen kirkkoavioliittoa vastustava ihminen ei yleensä tuo uskontoaan esille ennen kuin saarnatessaan sitä muille. Tiedän itsekin, miten ärsyttävä on kuunnella toisen uskonnon levittämistä. Toisilla se menee niin yli rajan, että tälle saarnaajalle tulee sanottua... no, aika pahasti. Eikö tällainen käyttäytyminen ole juuri ns. kristittyfobiaa? Miksie sitä tuomita samalla tavalla, kuin jos homolle sanottaisiin samalla tavalla? Onko kristittyjen nälviminen jotenkin hyväksyttävämpää, koska kristityt nälvivät homoja? Taas unohdamme sen, että tässä tilanteessa homot syyllistyvät samaan nälvimiseen.  
Kumpi siis nälvi ensin? Ovatko kristityt muna vai kana? Sitä emme ehkä koskaan saa pohtimalla selville. Vaan keneltäpä kysyä? Kristityltä varmasti saa kovin erilaisen vastauksin, kuin jos kysyisi homolta. En usko tähän löytyvän vastausta, vaan nämä osapuolet jatkavat kinasteluaan hamaan tulevaisuuteen, kunnes määrätään laki, joka määrää toisen osapuolen olevan väärässä. Loppujen lopuksi, edes laihaa sopua ei voida saada aikaan ennen kuin toisen osapuolen arvot on vääristetty.